Kis aktuálpolitikás izéhozé

Mivel a munkám jó ideje abból áll, hogy agyhalott, öltönyös bazári majmok szómenéseit kell hallgatnom (a 100+ államtitkárt és helyettes államtitkárt lassan jobban ismerem, mint ők egymást), így nem csoda, hogy most már érdekel, egyben iszonyúan bosszant a komplett magyar politikai színtér.

Néha nem tudom eldönteni, ki a nagyobb seggfej, a kormánypártok, a baloldal, a Jobbik, az egyszázalékosok, vagy a kamupártok.

A kormányt iszonyú sok okból nem bírom, a szokásos ellenzéki felsorolással élve eü, oktatás, korrupció, diktátorölebség,  plusz ha Pesten nem is, de itt, vidéken lakva már rohadtul feltűnik, hogy feudális rendszer jött létre, mindenki valakinek a vazallusa valamilyen téren. Az aktuális két kedvenc húzásom tőlük a márc. 15-ei performansz, amelynek keretében engem gyakorlatilag kiírtak kb. a magyarok közül, egy Magyarország létére törő rohadék antidemokratikus féreg vagyok (éljen az ünnep, ami elvileg mindenkit összeköt…), a másik meg a programismertetőjük (LOL). Ez utóbbi úgy néz ki, hogy az M1, ami próbálja bizonygatni, hogy mindenkinek szót ad, és a köz érdekét szolgálja, indított egy választási műsort, ahol minden párt képviselője öt percben vázolhatja a programját. NEM nézem munkaidőn kívül az M1-et, de munka keretében épp azt fogtam ki, amikor egymás után beszélt a Fidesz és az LMP szóvivője. Hát. Ég és föld. Vázolnám a Fidesz programját: IMF! ENSZ! MIGRÁNCS!!!* NEMZETHALÁL!!!!! (mármint ha nem ők győznek) Plusz pár, erősen kérdéses hatású jótétemény, mint pl. az áfacsökkentések (ez se jár boltba… minden ugyanúgy drága, az áfacsökkentés a három napig tartó csodák egyike), vagy a gonosz Brüsszel zsetonjából kivitelezett vidéki eü-fejlesztések. (Azt hagyjuk, hogy a szomszéd faluban pl. van egy fasza egészségház, tök modern – csak alig van nyitva, mert nincs orvos; a szakrendelések mind megszűntek, kizárólag háziorvos működik, ennyit erről.) Az LMP-s srác meg (oké, meg kell hagyni, zéró kormányra kerülési esély mellett ígérgetni lehet bármit) mindenféle területek fejlesztéséről beszélt, és nagyon korrekt programismertetőt tartott. Őrült nagy kontraszt volt. Nem vitatom el, hogy a migrációs válság egy komoly probléma, azt se, hogy az EU vezetése töketlen pancserek gyülekezete, és mivel voltam a Keleti pályaudvarnál, amikor úgy nézett ki, mint egy menekülttábor, ezért őszintén tudom azt mondani, hogy ebből a részből én se kérek. De a módszer, ahogy a Fidesz ezt kampánytémává teszi**, és minden ellenzékit úgy állít be, mint akik rászabadítanák Magyarországra az apokalipszist, az gusztustalan.

És az az elkeserítő, hogy örülhetünk, ha nem lesz megint kétharmada a kormánypártoknak. A baloldal komplett idióták gyülekezete, akik nem képesek normális ellenzéki szerepet betölteni, és őszintén szólva még egy nyalókát sem bíznék rájuk. A Jobbiknál nehéz elfelejteni, honnan indultak. Az LMP-nek nincs elég nagy támogatottsága; a náluk kisebbeket pedig hagyjuk is.

Abban az egyben bízom, hogy a kormány egyre nagyobb és súlyosabb disznóságai legalább pár olyat is felráznak, akik korábban otthon ültek a seggükön, és most VÉGRE el méltóztatnak menni szavazni. Mert a legnagyobb felelőtlenség az “ah, jól van ez így, ki nem szarja le, egyébként is, majd a többiek eldöntik” mentalitással hagyni, hogy mindössze a választók negyede gyakorlatilag teljhatalmat adjon olyanoknak, akik a csavaros jogászkodásaikkal törvényesítenek minden mocsokságot.

*: imádom, hogy én is migráns vagyok, elvégre Pestről költöztem odébb 😀
**: “ha nem mi maradunk hatalmon, Önhöz is bezsuppolnak egy arabot!!!”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: