Nem annyira t. SDI

Köszi, hogy másfél hét totális kikapcsolódást, és viszonylagos zen állapotba jutást követően sikerült három másodperc alatt felbasznotok az agyam azzal az EGYETLEN csodálatos mondattal, ami a Rejtélyek városkájában hangzott el.

A sorozatot szeretném nézni, ma véletlen kapcsoltam oda, vicces módon épp az utolsó részre, és épp nagyban készültek a harcra a jófiúk, akiknek a placcát, Gravity Falls-t a csúnya illuminátusos démonszar elfoglalta, prezentálnám is a zászlót, amelyet magyarítani sikerült:
És a magyar szöveg:
Vond vissza a zuhanást!

What the actual fucking McFuck?

Nem, nem fogom ezt a sorozatot is szarrá ekézni fordításügyileg, nekem ez a finálé épp elég volt magyarul, köszöntem, majd nézem angolul.

De hogy az SDI minden elbasz, amit szeretek, az csodálatos.

Könyörögve kérem az összes ezért felelős istenséget, hogy a Voltron SOHA ne kapjon szinkront, de ha mégis, azt ne ők csinálják.

(Tisztában vagyok azzal, hogy ez a sorozat tele van kódszarokkal és ide-oda utalgatásokkal és kacskaringókkal, és mindennel, amitől fantasztikus lesz egy fordító élete, de még ha esetleg ez az apró jelenet egy számomra ismeretlen, korábbi helyzetre is utal valamiképpen, akkor is nettó baromság a magyar. Még egy “csináld vissza” oké. Na de “vond vissza”… Jézusom.)

Szerk.: a sorozat végignézése után sem kell mea culpáznom, ez bizony egy orbitális félrefordítás. Yess. Egyvalamire voltam még kíváncsi, csak úgy, hogy megállapítsam, tényleg szar-e a magyar, és bizony, Dipper “Shut. Up.”-ja egy ledöbbenésnél “Hallgass”, úgyhogy ja, ez a szinkron is megy a levesbe, köszi, köszi, köszi. (A szóviccek garmadájával nyilván szintén nem tudtak mit kezdeni, de ez a shut up egy klassz kis lakmuszpapíros teszt arra nézve, hogy egy totál hétköznapi, pun-free szövegnél mire lehet számítani.) Bár így legalább megtudtam, hogy Ford angol hangja J. K. “Tenzin” Simmons, amitől kétszáz százalékkal viccesebb lett minden.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: