R.I.P. BBC Entertainment

Megint búcsúznom kell egy kiváló adótól, és az ilyet utálom.

Váratlanul bukkant fel a csatornáink között, valamelyik kéthavonta rendezett “kavarjuk meg a csatornakiosztást” akcióban, és borzasztóan örültem neki, mert végre volt valami echte English az analóg csatornák között is, ráadásul a magyar felirat formájában védőhálóval 🙂 (Csak egy éve szerváltunk be új tévét, ami a digitális vackokat is behozza és ott már lehet hangsávokkal játszani a legtöbb csatornánál, bár azoknál meg a felirat általában román… Ami akkor a legjobb, ha valami sivatagi izé megy és a franc se tudja, melyik állatnak meg a mozgásformájuknak mi a neve, erre nem terjed ki a magyarországi angol tanítás.) Szóval a BBC Entertainment nagy kedvencem lett, és elég sokat néztem is.

Az elején majdhogynem bármit hajlandó voltam megnézni, még a Doktorokat is, ami nettó Jóban rosszban 😆 Azért idővel már szűkítettem a nézős műsorokat a megszokott Fekete Viperára meg Az én kis családomra, amik magyarul már beváltak és átkozottul jó volt őket eredeti nyelven nézni 🙂 Utána ezekhez becsatlakoztak olyan pofás műsorok, mint a Hustle (ahhoz nem voltam hű, ha pont arra kapcsoltam, akkor néztem), az Ükhadsereg, a One Foot in the Grave, az As Time Goes By, a Candlefordi kisasszonyok, a Casualty 1900s (best orvosos sztori ever), aztán meg a Doctor Who, szóval ja, a csatorna hibája, hogy DW-fan lettem. Az A Young Doctor’s Notebookot sajnálom még, mert abba az istennek se sikerült az első rész után többet belefutnom, pedig Daniel Radcliffe irtó jó benne; na, majd most, hogy végképp elszáll az esélyem, hogy tévében elcsípjem, beszerzem már és megnézem. Ezek mellett a show-k is bejöttek, a Live from the Apollo (az angol standup SOKKAL jobb a magyarnál) meg valami indiai fazon egyszemélyes agymenése; és bevallom, Alan Carr talkshow-ját is néztem néha-néha, kikapcsolódás gyanánt. Időnként filmekbe is belefutottam – itt tudtam meg, hogy Az Úr Sötét Anyagais Pullman bácsi Sally Lockhart-szériája sem piskóta (bár a harmadik rész filmes hiányáért mérges vagyok).

Rengeteget tanultam a BBC Entertainmentnek köszönhetően és rengeteg jó műsorral lettem gazdagabb. (És felszedtem egy-két dialektust 😆 )

És most kiveszik a csatornák közül, nyilván bekerül a helyére az azt hiszem, immár 16. sportcsatorna, vagy a Királyi Csatorna 5-ös sávja, esetleg újabb zenés-zajos vacak, vagy valami műdokumentumfilmes hulladék. Nem tudom még, mit teszek a helyére, a 24-es szám nálam a jó angol humort, a minőségi szórakoztatást takarja még bő egy hétig, hogy utána mi lesz vele, nem tudom… Talán a BBC Earth-öt pakolom oda, legalább a fele név megmarad.. 😦

Szerk.: Hát így 11 nappal a határidő után roppant mókás, hogy egyedül a magyar felirat ment a levesbe, bár a szolgáltatóm se érti a dolgot, mert elvileg egyáltalán nem lenne szabad léteznie a csatornának 😆 Lehet, hogy csak a BBC elfelejtett szólni, hogy ők így képzelték az átmenetet valami másba – mert még az se zárható ki, hogy a BBC más csatornája lesz a helyén, ami legalább kicsit vigasztalna 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: