Je suis Charlie

ch

Rövid és nem túl összeszedett eszmefuttatás, mert több napja kínoz a téma…

Most egy kicsit én is Charlie vagyok. Meg azt hiszem, az is, aki állítja, hogy ő aztán nem, de elítéli a merényletet.

Engem felbőszít az is, ha egy iskolában mészárolnak a Közel-Keleten, ha túszokat fejez le az Iszlám Állam, ha ugyanez a szervezet tömegeket végez ki, ha diákokat ölnek meg Mexikóban, és még sorolhatnám. Lényegében átlagolva egy-két naponta felhúznak ezek a hírek. (Vagyis csodálatosan stresszes a munkám ebből a szempontból…)

Amiért ez most kicsit más, az az, hogy – sajnos – az előbb említett régiókban kicsit sűrűbben fordul elő hasonló tragédia. De Nyugat-Európában? A kultúra egyik fővárosában?

És azt hiszem, erre nem az a válasz, amit a kormányfőnk összeálmodott elzárkózásról. (És ami – tudom, elavultnak tűnő eszmék ide vagy oda, de élesen szembemegy az értékes Szent István‑i elvekkel; jó, hogy ez nem csak nekem tűnt fel. Arról nem is beszélve, hogy ugyanaznap a közt. elnök úr pont ezeket az elveket éltette. Oh, the irony.)

Erre az a válasz, amit Párizsban lehetett látni. A BBC-n mutattak egy zsidó és egy muszlim úriembert, akik nagy barátságban állnak, és egymás vállát átkarolva közösen ítélték el a merényleteket. Erre az a válasz, amit egy másik, muszlim tüntető, és amit a pápa is mond – a muszlim vezetőknek kéne aktívabban ténykedniük azért, hogy kevesebb radikális hülye legyen a világban 😦 Nem a vallás öl, hanem a dilettánsok…

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: