Kis rajongói sírás

kioku

Ezer éve lehetett tudni (de legalábbis december-január magassága óta), hogy lesz újabb kisebb pihenő az Embalmingban, holott Watsuki nagyon kategorikusan kijelentette anno a brüsszeli conon, hogy őőőő aztán nem tud több projektet vinni egyszerre! Szívesen írnám, hogy erre azóta is sorozatosan rácáfol, de ha belegondolok, igazából nem, mert úgy is lehet érteni, hogy a rajzolás része megy, csak a szimultán projektkezelés nem. És utóbbi igaz, mégse bír magával legkedvencebb alkotóm.

Általában védeni szoktam, mert one-hit wonderezik a legtöbben, hogy a Kenshin aztán úúdemilyen erős kezdés volt, és több ilyet se tud, amivel nem egészen értek egyet, de mintha mostanában richtig ezeket a negatív véleményeket próbálná igazolni. A Gun Blaze West felett szemet szoktam hunyni, leginkább azért, mert imádom a normális kultúrtöris dúlásokat, és voltak benne nagyon mókás ötletek. (Polgárháborús terminátor 😆 ) A Busou renkin egy igenis ütős cucc, bárki bármit mond. Kazuki shounendroidsága mellékes, engem a legtöbb főhős nála is jobban idegesít a “jól megvédek mindenkit” és a “jól megmentem a rosszfiúkat is” mentalitással, Kazuki legalább szív is emiatt. Különben is, az ő droidságáért bőven kárpótol Tokiko karaktere 😀 És persze itt is voltak irtó jó ötletek, és bárhogy is rugózik ezen folyton Watsuki, a humort is nagyon jól adagolta. (Ő azt hiszi, hogy nem erőssége a humor. Hát. Néha tény, hogy az őrületbe kerget a szerinte vicces baromságokkal, de általában azért frappáns dolgokat hoz össze.) Az Embalmingot imádom, bármennyire is rühelltem az elején a kétcsillió liter vért. Azóta Tsutsui Tetsuya is megedzett, nem is beszélve egyéb horrorokról :mrgreen: Erős a sztorija, erősek a szereplői (Peaberry Watsuki legjobb női karakterévé avanzsált nálam), és látszik az irtózatos háttérmunka, mert ha érzékenyebb lelkületű volnék, biztos sírnék örömömben, hogy mennyi kulturális remekséget szőttek bele. Szóval ez a két sorozata teljesen rendben van, csak a legtöbben a BusoRenből az animéig jutnak, az Emba meg angolul el se érhető.

Aztán az Emba mellett összetákolt egy Yamato Takerut (ami nem az ő hibája, csak nem értem, miért vállalta, és hogy miért próbálkozott full digitális megoldással, amikor emiatt is non-stop nyavalyog, hogy nem megy neki), és most a filmek okán a Kenshin spin-offokat és a 0. fejezetet.

Igen, ez lenne a bejegyzés apropója 😆 Kicsit messziről kezdtem 😀

A Filmes verzióról (Cinema/Tokuhitsu-ban) már kipanaszkodtam magam, jópofaságnak indult, elég felemás lett a vége, és a 0. fejezet is csúnyán megveri, pedig az sem túl tartalmas. Figyelembe kéne vennem, hogy ezt Watsuki is alternatív sztorinak tartja, semmi köze a kánonhoz, stb, de… Attól ez még Kenshin. És annak bizony gyenge, hiába voltak benne értékelhető ötletek. Megihlette a film, oké, félretette az Embát, beletörődöm, de ha már így alakult, nem lehetett volna egy icipicit több melót belefeccölni, hogy ne úgy nézzen ki, mint amit viccből elkezdtek, aztán kétségbeesetten próbáltak sorozatszerűvé tenni? ^_^;

És akkor most megvolt a Nagy Bejelentés, és miután a Filmes verziónál is úgy indultunk, hogy nyugi vaaaan, őszig fog csak futni (3-4 fejezet, ergo 1 kötet lett volna), de plusz egy évvel sikerült ezt megfejelni, most is félek kicsit. Ugyanis megint az a szöveg, hogy nyugi vaaaaan, pár fejezetecske, ősztől lesz megint Embalming! Hát ez első körben azért remek, mert ha még egyszer eljátssza Watsuki a húzzuk a semmit műsort, nagyon mérges leszek rá. Más mangakák is szoktak ilyet, hogy összevissza dolgoznak, de az Embalming az eladások alapján eddig is elég nehéz helyzetben volt, és most be is jelentették, hogy a visszatérés után a zárószakaszba lép, ami a jelen állás szerint max. 1-2 kötetet tehet ki. Nyilván nem csak a sorozatos szünetek miatt, de az isten szerelmére, valahol logikus, hogy marha nehéz megtartani az olvasókat úgy, hogy ad hoc, ráadásul kiszámíthatatlan hosszú szabira megyünk, hogy más sorozattal bíbelődjünk… A másik fele, hogy mi lesz a mostani téma? Shishio. Aku no kioku – Lö gonosz krónikája. What? Az volt bejelentve, hogy az egyik rosszfiú lesz a középpontban, de miért pont ő? Róla szól az egész Kiotós részleg! Egyszerűen nincs annyi potenciál benne egy új miniszériához, mint amennyi gyakorlatilag bármely más rosszfiúban lenne. Pl. Soujirou, khm, khm. Róla úgyis volt szó, hogy jó sztori is kisülhetne belőle… De komolyan, bárki jobb lett volna, Shishio központi figura, villogott eleget, tudunk róla eleget (nem kérek Yumi side story-t, azt hagyjuk meg az OVÁnak…), másnak miért nem lehetett teret hagyni? Vagy akár… Rosszfiúk, mindenkinek egy fejezet, valami minisztori, na? Ez is tök jópofa ötlet lett volna. Nem, Shishio.

Szóval elég rossz szájízzel és félve várom, mi fog kisülni ebből. Nem vagyok jó rajongó, bíznom kéne Watsukiban, de olyan húzásai vannak az elmúlt időszakban, hogy nem könnyíti meg a dolgom. Az se segít, hogy megint hozzányúl a Kenshinhez, és hogy ezúttal nem altersztorizás lesz, hanem a kánonhoz akar hozzáírni, ami sokkal rizikósabb, mint a Filmes verzió. Ugyanis ha most elszúr valamit, akkor nem szabadul el ugyan a pokol, de biztos, hogy nálam le fogja rugdosni maga mellől Watanabe Taeko a #1 mangaka trónusból. Túldrámázom? Lehet 😀

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: