Tíz tapír taposson tollas tetemeden

Háh!

A múltkori Dreamworks után ezúttal egy Blue Sky-produkció nyomta le félgőzzel is iggggen csúnyán a Frozent nálam, ráadásul úgy, hogy átlagosan hét percenként betoltak a lejátszóba egy dalbetétet.

Utálom az öncélú kornyikát, most mégis vigyorogtam a filmen; így kell ezt csinálni! Mondjuk az áriák előadói közt volt egy nyílméreg-béka, egy totál zéró, koszlott kakadu, és a boldogság igen sok kék madara. Néha bele-belecsusszantak az idegesítő szintbe, de minden számban volt olyan pont, amikor hangosan felröhögtem, és utána már nem érdekelt, meddig skáláznak.

Ja, igen, hogy mi volt az, aminél rálestem a számítógép órájára, majd tíz másodperc mérlegelés után úgy határoztam, hogy egy húsz százalékos mozikupont hasznosítva beugrok egy húsz perccel később kezdődő vetítésre? Naná, hogy a Rio 2.

Az első film zseniális jó volt a röpképtelen házikedvenccel, aki gyakorlatilag egy rakás szerencsétlenség. Na, siker, meg minden, naná, hogy ilyenkor jön a folytatás.

Ami elég felemásra sikeredett, de mivel tényleg végigvigyorogtam, ezért elnézem a hibáit 🙂 Mondjuk rögtön azt, hogy a sztori elég bénácska. Madagaszkár 2.0, pakoljuk vissza a városi állatot a dzsungelbe, és figyeljük, hogy bénázik iPod nélkül. … De svájci bicskával! 😀 Sőt, GPS-szel, ami újratervez 😀 (Jó, menet közben ötször sípolt az agyam realitásközpontja, hogy a mi GPS-ünk bezzeg két óra után kiakadt és töltést kért; itt hetekig vígan elvan a ketyere; de biztos modernebb modell 😛 ) Az amazóniai fakitermelős részleg lapos lett volna, ha nem előtte látok egy dokumentumfilmet a témában; így inkább szeretnék pacsit adni, hogy normálisan rávilágítanak; hiába van egy rakat védett terület, egy csomóan tesznek rá :/

Azúrnak most nem azt kell bizonyítania, hogy azért ő is madár a …. karmán (nem megy nekem ez a szólástorzítás), illetve de, azt kell, csak máshogy, és egy elég ad hoc Apádra ütök-szituációból kell kimásznia, csak ehhez még jön némi Greenpeace beütés is. Bár a dzsungelben csetlés-botlás önmagában azért nem lenne olyan poén, de Hamvas Dani megint rátesz egy jócskán púpozott lapáttal a maga isteni játékával (még mindig nincs szinkronos díj erre?). Azért persze nem kizárólag Hamvas Dani érdeme volt, hogy szörnyen sokat röhögtem, akadtak nagyon jól eltalált poénok. Tényleg jók. Roberto, jaj, ahogy bekattan a “Kell Robinak ropi?” gondolatára, az csúcs! :mrgreen: Vagy hogy Tuliónak tényleg lehet valami beépített Google Translate-je, mert még álmában is csiripel. Ja, és ha csiripelés, “Home, tweet home” falvédő, aucs! 😀 Nigel nem tudja felülmúlni az első részben nyújtott fájdalmasságát, a hangyásza lekörözi (azért szegény Charlie alternatív felhasználási módjait elég jól kiaknázzák), meg a breki is egész jó, bár néha sok. Sajnálatos módon a mellékszereplők közül még esetleg a capoeira-teknősöket, a rap közben bealvó lajhárt, vagy az agresszívan madárfocizni akaró veterán papagájt tudnám kiemelni; más nem nagyon villogott 😛 A pirosak vs kékek ellenben pazar lett, ahogy a Ki Mit Tudból Ki Mennyit Tud Enni műsorrá átvedlett válogató is  🙂 (A párduc szopránja…)

A látványvilágra tíz pontból szeretnék tizenkettőt adni. Becsaptak, vagy rendes filmfelvételeket is bevágtak az esőerdőről? Mondjuk nem sok ilyen jelenet volt, de párszor elgondolkodtam, hány szerver rohadhatott le, ha ezt tényleg animálták 😀 Az ikonikus épületek is elképesztően menőn néznek ki. Az emberek miatt viszont morognék, az állatok szokás szerint szőrre-tolla tökéletesek, az emberek meg műanyagok, jó, nem rajtuk van a hangsúly, és valamin muszáj spórolni, de na.

A fordítás egész tisztességes, bár néhol sikerült picit mellényúlni, ld. a Ki mit tud-poént, mert tuti, hogy valami X-Faktor-jellegű show (Brazil’s Got Talent? 😀 ) volt originálban, és a Ki mit tud nem egy mai darab, Vacsi születik, vagy ilyesmivel jobban ütött volna 😛 (Volt még pár döccenő poén, de nem jegyzetfüzettel szoktam filmet nézni.) Szerk.: pardon, itt kicsit benéztem a dolgot, rossz a memóriám, Amazónia hangja, vagy ilyesmi a magyar, megkövetem a fordítót 🙂 Voltak döccenések, de ez pont nem ilyen.

Megjegyzem, így utána nézve a Blue Sky követett el igen sok más jó filmet, gyakorlatilag azokat, amiket én simán Foxosnak hittem (silly me); Jégkorszak, Robotok, Horton, úgyhogy most szépen felkerült automatikus várólistásnak a DreamWorks mellé. Juhú!

És ha várólista: a film előtt leadott Boxtrolls-előzetes is érdekesnek tűnt, talán teszek majd vele egy próbát 🙂

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: