Rjóban-rosszban

42991l

Az van, hogy néha ellejtek egy-egy animés blog felé, csak hogy képben legyek, miből nem vagyok aktuálisan képben. (Nem láttam egy másodpercet se az aktuálisan sztárolt sorozatokból, sőt, a Silver Spoont se sikerült végigvinnem, pedig akartam…) A mai nap során botlottam bele a Rjó c. szörnyed animét ekéző posztba, és mivel jól meg lett benne említve, hogy Sinszenesek (mármint a fanok, nem a tagok) tehetnek vele próbát, úgy voltam vele, hogy nosza, nézzük meg, csak 25 perc.

… A “csak” kitétel az első két perc után már idézőjelet kapott tőlem.

Miről szól a sztori? Szakamoto Rjóma ezeregyedik újragondolása, a mindenféle egyéb helyeken előforduló ifjúság (ld. Peacemaker kurogane és Icsimura; vagy akár ott a Bjakkótai, vagy mittomén, mindenütt ugráltak kamaszok) egy tagját bepakolják Szakamoto mellé (az egyetlen, aki mellett nem fordult elő taknyos kölyök), a gyerek mindvégig mellette marad (innen a bejegyzés címe…) és úgy kábé ennyi. Bevallom, az elején azt hittem, hogy Icsimura Tecunoszuke-sztori lesz, mert egy kölyök pattogott egy hajón Hidzsikatával, nem is értettem, hogy mi köze neki a címhez és Szakamotóhoz 😆

Most komolyan, mi ez? Sokadszor veszik elő a “Szakamoto testőre, aki véletlen pont akkor pályázott el bunyózni / koponyát hajkurászni / inni / csirkét venni / etcetc, amikor a főnökét jól felszeletelik” ötletet, de ez a legpocsékabb megoldás mind közül! És akkor azt hadd ne mondjam, hogy a többi verzió mennyivel szebb és jobb. És egyáltalán nem a hosszon múlik, bár tagadhatatlanul merész (és irtózatosan ostoba) 25 percbe sűríteni Szakamoto karrierjének tetőpontját és elhalálozását.

Szakamotónak, ha jól hallottam, egy fia nyelvjárása se volt. Vannak töris karakterek, akiknél lehet egyszerűsíteni. Nála akkor se illik, ha közelebb akarjuk mondjuk hozni az ifjúsághoz. (Nekem egy deka “zejo” se ütötte meg a fülem, holott orrba-szájba tolta amúgy. Persze lehet, hogy én vagyok süket, erről majd csütörtökön lesz papírom – nem vicc amúgy, tényleg :lol:)

Egyetlen kivételtől eltekintve tettek arra, hogy az aktuális idősíkról tájékoztassanak, ami aljasság, mert nem mindenki penge töriből. (Én az elején fel is háborodtam, mert kiírták, hogy 5 évvel ezelőtt, majd további időmutogatás nélkül Szakamoto lesérült a Terada-jában. Ami egyáltalán nem 1863/64-ben történt. Aztán leesett, hogy az “5 évvel ezelőtt” feliraton kívül több idősík-mankót nem kap a néző.)

Ugyanígy szép gesztus lett volna a neveket néha kiírni.

Meg mondjuk a megszólításokkal csínján bánni, aú. Biztos, hogy Hidzsikatát mindenki Hidzsikata-szanozza? És jól hallottam, hogy Jodo-kunt mondott Szakamoto a saját urára? (Jó, Szakamoto laza, de ennyire?)

A töris részleget nem hánytorgatnám fel nagyon, maradjunk annyiban, hogy azzal se vagyok elégedett. Hidzsikata nem lébecolt arra véletlen se Szakamoto legyilkolászásakor, és örültem volna, ha végre valahol Haradát mutogatják (mert őt vádolták meg a gyilkossággal, bár ő se tette), de ki vagyok én, hogy elvárásokat támasszak ilyen kérdésekben? Hidzsikatát egyáltalán nem értem amúgy. Oké, rá ugranak a fangirlök, meg minden, de kicsit uncsi, hogy az összes őrjáratot ő vezeti. Milyen alapon, amikor van iksz db kapitánya? (nem írom, hogy tíz, mert még beleköt valaki, hogy menet közben volt elhalálozás) Az egyenruha választás se tiszta, de mindegy, másutt is össze-vissza van. Töri fronton egyvalami tetszett: a nej, O-Rjó. Még a fiúkákkal pancsolósdit is elnézem, mert legalább átjött, hogy karakán nő volt, meg az is, milyen meghitt viszonyt ápolt az alkohollal ^_^; (Ez is érdekes koncepció, mert ha másban jó az elkenés, akkor ez miért kellett?)

Ja, és ha Hidzsikata. Ha bosszút akarunk rajta állni, nem lett volna stílusosabb, ha 1. közben a hajó fedélzetén esetleg más is tartózkodik, mint a hajókon általában; 2. Hakodate ostrománál lepuffantjuk? Az előbbi logikátlanság volt, az utóbbi meg egy kihagyott ziccer.

A cicafült nem tudom hova tenni.

A keresztvágásos mázolmányt a gyerek képén viszont igen, ha tényleg a RuroKenre utalt 😆 (Tuti, mert Szakamoto előtte mondta neki, hogy ne játsszál már hitokirit 😆 De ilyen belső poént se nagyon illik megereszteni, ha nem a Gintama szintjén állunk. Mondjuk ha azt veszem, hogy kedvenc hitokirim speciel csósúi pártoló tag volt, azok meg pont Szakamoto miatt álltak össze Szacumával, hát, így rögtön suta ez az utalás is.)

A hangeffektek borzasztó furcsák.

Meg a nindzsás ugrándozás.

Meg a csirke és a mondandója. (Mi van? :mrgreen:)

Meg alles zusammen az egész anime.

Egy szörnyen katyvaszos valami, mintha töriórán unatkozott volna a rendező, és valami random fanficet írt volna, amiből most összerakta ezt. Csak ezzel az a gond, hogy aki nem ismeri a történelmet, annak azért nem fog bejönni, aki meg három évszámnál jobban ismeri, annak azért nem fog bejönni.

Alternatív töriórának vannak sokkal jobb, élvezetesebb animék, és a jövőben maradok is azoknál, a rendező pedig lesz szíves berekeszteni a tevékenységét, de legalábbis Szakamotót ne piszkálja tovább, előre is köszönöm.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: