~ 321 ~

Kiugrom az ablakon.

Most tűnt fel, hogy ez a nyomorult VIZ folyamatosan lecseréli a rajzoló által remekül kitalált “horse” fedőnevet “period”-ra. Az nem is zavar senkit, hogy mi van, ha valaki kihallgatja a beszélgetést 😀 Pedig a horse egy olyan zseniális megoldás, senki se jön rá, hogy miről van szó 😀 Lovaglóórák 😛

Miért kell nekem pont “genderbender“-t fordítanom, amiben ilyen problémák előfordulnak? 😀

Egyébként mostanában is sok érdekességre bukkantam a sztoriban, ilyen a számvevő, aki ellenőrizte, hogy a földesúr emberei rendesen kezelik-e a pénzt, nem sikkasztanak, nem lopnak… Egy másik, hogy a szamurájok nem házasodhattak kereskedőcsaládba. Fordítva még csak-csak előfordult, hogy egy szamuráj lánya hozzáment valami kereskedőhöz,pl. Kondó Iszami paraszti származású volt, attól nem került át másik társadalmi osztályba, hogy egy dódzsóvezető adoptálta, a felesége mégis szamuráj lánya volt.

És valaki elmagyarázhatná nekem, egyszerű angolosnak, mi a bánatot jelent az a mondat, hogy

“There’s only so long you can keep telling yourself that.”

Három napja agyalok rajt’ 😀 A teljes szövegkörnyezettel:

-You know how much I want to be a bushi!
– I want you to see the truth. There’s only so long you can keep telling yourself that. Now matter how hard you practice, a girl cannot turn into a man.

Megfejtettem ugyan a japán mondat alapján, de kíváncsi lennék, hogy az angolnak csak szerintem nincs-e értelme…(egyébként az angol fordító imádja a nagy szavakat; a sociable helyett benyom gregarious-t és hasonlók, még nehezebbé téve a szöveg megértését…)
Fordításról jut eszembe; a héten kétszer is belefutottam abba, hogy a “for XX years” / “XX years ago”-t úgy magyarították, hogy “XX éves korom óta”. Mi van? A NatGeo Extreme Universe-ében meg folyton billióznak. Az élet sosem lesz tökéletes 😛

Szerk.: azt hiszem, megvan a 13. kötet legjobban sikerült mondata, melynél az egyik Sinszengumi-tag kémkedő nénit fog, az meg takarításra hivatkozik:

“hülyének tetszik nézni?”

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: