~ 13 ~

Nem tudom, mennyi látszik belőle, de legendás. Előbbi, miszerint az ETR-es tárgyfelvétel kezdete után egy nappal még nincs fenn az angol szak kurzuskínálata (“A kiválasztott képzés illetve terület kurzuskínálata üres (a megadott keresési feltételektől függetlenül)”) már harmadszor köszön rám. Viszont a második eset, mely szerint “Az ETR jelenleg túlterhelt, az aktív web-felhasználók száma elérte a maximumot,…” most először fordult elő velem. Naigen, egyszer muszáj volt, hogy kiszúrjon velem a rendszer, és nem tudtam felvenni a Helyesírás előadást. Ki az az 50 hülye,aki megelőzött? 😕 Amúgy retorikás előadásoknál nem értem a korlátozást. Na, mindegy, kommunikációra jelentkeztem. De azt hittem, idén megúszom az indexből kihúzást.

Aki szereti Japánt, menjen el az Iparművészeti Múzeumba. Marha jó a Kabuki színházas kiállítás 😀 Háttérben ráadásul valami dokumnetumfilm ment a bunrakuról 🙂 (életem nagy élménye volt az az előadás… aranyosan lököttek a japánok :mrgreen:)

És szereztem Yoshimoto-könyveket. Nagyon szenvedek, mikor a könyvesboltban azt a sok gésás könyvet látom, mert asszem 2 olyan van, amit japán írt, a többi semmit nem ér, mert amerikai. Viszont, kiszúrtam Yoshimoto-t, 4 könyve jelent meg magyarul, ha jól tudom, ebből 3 megvan 🙂 Neki is álltam olvasni, de mindig közbejön valami… De tetszik. Ha befejezem őket, majd részletezem, miért 😀 Amúgy nem, ezek nem gésás könyvek.
Tényleg… és mi ez a sok könyv Japánról…? Én örülök/örülnék neki, de ez csak annak a kretén filmnek köszönhető, amiben egy kínai színésznő végigszenvelgett két és fél órát a műjapán akcentusos amerikai angoljával? 😯 (ld. még Egy gésa emlékiratai…)
Tokió, gésákígy-gésákúgy, Yoshimoto-könyvek, kb 3 16+os könyv, Japán történelme (semmire nem megyek vele, mert lófül nincs benne a Meiji-éráról katonailag) , A modern Japán (ez használható).
Tényleg örülök, de azért a mennyiség és minőség valahogy fordítottan arányos…
A Nyakig a miszóban-ról meg úgy hallom, jó és poénos könyv. Csak túl kell lépni azon, hogy az eladási szám növelése érdekében enyhén hentai a borítóképe. Finoman fogalmazva, apám nem tolerálná, hogy ilyet olvasok… ^^”
Könyv még egy fél mondatban: Tokaji Zsolt nagy arc lehet. Szólítsatok Brad Pittnek; Hová mennek a kacsák? És akkor az ember megtudja, hogy az Eltén tanít… Ld még Az ókori Kína fegyverei c. könyv… Döbbenetes 😀 Azért… Ég és föld 😀 Nehezen tudom elképzelni, hogy egy Kínáról szóló tanulmány közepén eszébe jut valami jó poén vagy ötlet, és pihenésképp megír egy fejezetet a legújabb regényébe :mrgreen:

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt kedveli: